Přinášíme Vám další recept od finalisty soutěže Masterchef 2019 - Olivera Pape !
V létě jistě oceníte lehký oběd či večeři, proto je pstruh ideální volbou.
Tak pojďme vařit!
SUROVINY:
1 filet ze pstruha
200 g mraženého hrášku
200 g chřestu
500 g karotky
200 g másla
4 žloutky
hrst bazalky, estragonu, pažitky a kopru
šťáva z jedné limety
1 velká lžíce jablečného octa
sůl, pepř
olivový olej
POSTUP:
1. PYRÉ - mrkev očistíme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na oleji ve vyšším hrnci, přidáme limetovou kůru a hrst bazalky. Podlijeme vodou a dusíme dokud není mrkev úplně měkká. Potom rozmixujeme s trochou másla na jemné pyré a dochutíme solí.
2. HOLADSKÁ OMÁČKA - do plechové mísy vyklepneme 4 žloutky a postavíme na menší hrnec s vroucí vodou na středním plameni. Za stálého míchání přidáváme kostky povoleného másla, asi tak 100 g. Až nám omáčka zhoustne a bude krásně nadýchaná, přidáme lžíci octa a citrónové šťávy. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec stáhneme z plotny a přidáme na jemno nasekanou pažitku, estragon a kopr. Před servírováním jen prohřejeme.
3. CHŘEST A HRÁŠEK - zmrzlý hrášek dáme na 5 min do vlažné vody povolit. Mezitím si chřest očistíme a spaříme (zblanšírujeme) minutu ve vroucí osolené vodě. Potom ho spolu s hráškem orestujeme na oleji (asi 2 min) a dochutíme solí.
4. PSTRUH - filet si nakrájíme na menší kousky, okořeníme solí a pepřem, orestujeme zprudka na rozpálené pánvi ( kůží napřed asi 1-2 min), z druhé strany necháme maximálně 30 sekund, aby nebyl přetažený. A je hotovo!
Dobrou chuť!
TIP: na servírování Oliver použil misku SCHÖNWALD Playground SEA 24 cm Miska mělká